MOESTUIN

  • moestuin7
  • Moestuin
  • moestuin2
  • moestuin3
  • moestuin4
  • moestuin5
  • moestuin6

Zoals het hart van de vorige generatie Noord heeft gelegen bij de veehouderij, zo ligt ons hart bij de teelt van groenten en fruit en de verwerking ervan. De afgelopen jaren hebben wij voorbereidende stappen ondernomen om onze plannen om te zetten in daden en is de kleinfruitkwekerij gestart. De grond werd bewerkt en verbeterd en met zorg werden de juiste bruikbare rassen geplant.

Tevens hebben op het erf een aantal moestuien. De moestuinen voorzien niet alleen ons maar ook onze gasten van de nodige verse groenten. Wie éénmaal écht verse groenten uit de moestuin heeft gegeten, wil nooit anders. De smaak van verse groente valt niet te evenaren en doet sommigen met heimwee terug denken aan tijden van weleer. Vanuit onze moestuinen bieden wij een uitgebreid en wisselend assortiment aan groenten (juni t/m oktober). Tijdens uw verblijf in boerderij 't Noordland bestaat het oogsten van groenten en fruit voor uw eigen consumptie tot de mogelijkheden. Rondkijken, ruiken en proeven van wat het seizoen biedt. Neem de tijd om uw gekozen groente schoon te maken en te bereiden. Want wat is er dan lekkerder dan uw eigen geoogste groente terug te vinden op uw bord en uw toetje af te maken met vers geplukt fruit.

De moestuin, een uit de hand gelopen hobby?
Dat het onderhouden van een moestuin hard werken is, weet iedere hobby-tuinder. Echter het kweken van (h)eerlijke groenten loont zeker de moeite. Ook de ouderwetse groenten zoals: aardpeer, snijbiet, pastinaak en Brave Hendrik zijn zeker het proeven waard. Men zou bepaalde smaken bijna zijn vergeten.
Laat u niet om de tuin leiden!

Vers komt nog altijd niet uit een pakje, blik of pot. (H)eerlijke groente komt uit de moestuin. Want wat de tijd krijgt om te groeien smaakt beter. Geen ruimte?... met een paar simpele bloempotten creëert u al een eigen mini-moestuin. Geen tijd?... Met een beetje aandacht (elke dag) vraagt een kleine moestuin weinig tijd en is het resultaat groot. Het is zeker het proberen waard, succes. Hulde aan de moestuin!!

De vruchten uit de kleinfruitkwekerij en van de fruitbomen op 't Noordland zijn hoofdzakelijk bedoeld voor het maken van homemade-producten zoals: jam, sap, moes of siroop.